- Rådgivning -

Øreakupunktur​ i Rødby

- Biopat Silke Due -​

Øreakupunktur​ i Rødby

Øreakupunktur er en relativt ny terapiform. Udviklet af en franskmand i 1950’erne og baseret på teorier om kroppens sammenhængende væv, er øreakupunktur meget ligesom zoneterapi og bruger samme type udgangspunkt, hvor man ser hele kroppen i zoner.

Øreakupunktur er for dig, som har behov for minimal berøring ved ømme og sarte steder, som for eksempel ved piskesmæld, hvor det stadig er for voldsomt at få behandling på nakken. Da kan øreakupunktur på nakkepunkterne i ørerne virke smertestillende og beroligende.

Øreakupunktur er også for dig med allergi, da behandlingen pr. erfaring har god effekt, såfremt man vedligeholder behandlingen over en periode. På den måde kan du undgå at tage antihistaminer.

Stress eller uro i kroppen?

Lider du af stress i en eller anden grad, har øreakupunkturen også meget at byde ind med. Der er flere punkter i øret, som kan behandles mod stress, tankemylder og muskelspændinger for at give dig en hjælpende hånd til at få pulsen ned og styr på vejrtrækningen, så søvn og koncentration kan forbedres.

Har du kontinuerlig uro i kroppen, kan det også være en god idé at prøve NADA-behandling, som er en specifik sammensætning af punkter, der behandles i hvert øre. Nålene sættes i og fjernes igen efter 20-30 minutter. NADA-behandling har en videnskabeligt påvist effekt på en forskellige problematikker, som du kan læse mere om på NADA Danmarks hjemmeside.

- Berolig din krops reaktioner -​

Øreakupunktur i Rødby kan udføres med forskellige typer af nåle. Jeg bruger tre forskellige slags i min daglige praksis:

ASP (Auriculo Semi Permanent)

ASP-nåle er mikroskopiske spyd-lignende nåle med en lillebitte modhage, som tillader nålen at blive siddende i op til 2 uger, hvormed man får kontinuerlig behandling. De kan medføre lidt ubehag ved isætningen og dag efter, men bliver som ofte en ubemærket del af øret, når man har prøvet det et par gange. Det smarte ved ASP er den langvarige behandling, man kan få ud af det.

TCM (Traditional Chinese Medicine)

TCM-nåle er de traditionelle kinesiske akupunkturnåle, lange og tynde. Jeg bruger en model, som er dyppet i et tyndt lag silikone, hvilket gør dem meget smertefri at få sat. Det gør altså ikke ondt at få sat dem i ørerne. TCM-nåle tages ud efter 30-60 minutter og efterlader en umiddelbar virkning, der også kan være langtidsvirkende, som for eksempel ved NADA-behandling.

Ørefrø

Ørefrø er et alternativ til nål til dig, der ikke har lyst til at blive stukket i, eller hvis det er et barn, som har behov for behandling. Ørefrø er bittesmå metalkugler, som sidder på et lille stykke plaster. Frøet klistres fast på det punkt i øret, som skal behandles, og kræver en smule løbende massage eller trykken for at opnå optimal effekt.

- Vil du høre mere? -
Tidsbestilling til konsultation

Du kan altid skrive eller ringe til mig og bestille tid til en konsultation. Jeg er generelt fleksibel med tidspunkter, så vi finder en tid, der passer godt ind i din hverdag, uanset typen af konsultation. Behandling i klinik foregår i Kiropraktisk Klinik Rødby, hvor jeg har lokale.